Premiera książki „Kuchnia na pełnej petardzie” Patryka Galewskiego

Do księgarń trafiła  książka kucharska Patryka Galewskiego (w filmie w tej roli Piotr Trojan), powstała po zakończeniu zdjęć do filmu „Johnny”. To nie tylko zbiór świetnych przepisów – to także opowieść o skomplikowanych losach chłopaka, który przeżył wiele złego, by w końcu wygrać życie.

Patryk Galewski dziś jest fantastycznym kucharzem, szefem kuchni restauracji Kutter, szczęśliwym mężem oraz tatą trójki dzieci. Jednak nie zawsze tak było, a jego droga do miejsca, w którym jest była wyboista. „Poznałem go za karę” – mówi Patryk Galewski, bohater książki i filmu „Johnny”. Spotkali się w założonym przez Jana Puckim Hospicjum, gdzie Patryk trafił po odsiadce, żeby przez jakiś czas popracować na cele społeczne. „To właśnie Johnny, kiedy zorientował się, że lubię gotować, namówił mnie, żebym został kucharzem. Dał mi drugą szansę – gdyby nie on, nigdy nie wyszedłbym na prostą” – mówi Patryk.

„Kuchnia na pełnej petardzie” to fantastyczna historia opowiedziana poprzez smaki i zapachy. Czytelnicy dowiedzą się z niej, o jakich potrawach Patryk marzył w więzieniu, co gotował dla podopiecznych księdza Jana, jakie dania przyrządza dla gości swojej restauracji, a co gotuje w domu, dla żony i dzieciaków.

Książka dostępna jest m.in. w Kulturalnym sklepie. Ebook dostępny m.in. w Publio.